Ken je dat spannend en zenuwslopend gevoel bij een eerste nieuwe schooldag? Kriebels in de buik? Wel, deze hebben we gisteren herbeleefd.

Luka heeft voor de eerste keer dit schooljaar echt deelgenomen aan de lesactiviteiten. De avond voordien was ze al druk bezig met haar outfit samen te stellen. Dit geeft zo weer even het gevoel van een levendige puber in huis te hebben. De wekker had ze niet nodig, want ze stond al tijdig klaar in de badkamer om zich op te maken. En ze straalde….wauw….

Met een bang hartje zette ik haar aan de schoolpoort af. Om 11 uur wachtte ik haar op en kwam ze met een grote glimlach richting auto. Wat een voldoening voor haar, en ook voor mij. Met de energie die ze over had, begon ze aan haar 2 uurtjes thuisonderwijs. Nadien beloonde ze zichzelf met een uitstap met een vriendin. Lang geleden dat we als gezin nog eens een ‘gewone’ dag beleefd hebben.

Het blijft natuurlijk wel uitkijken, want haar witte bloedcellen zijn bijna niet aanwezig. Dus we blijven uiterst alert.

De afgelopen week, zoals je kan lezen bij ‘my name is Luka’, was er eentje met ups-and-downs. Uit het niets kon Luka zich plots onwel voelen en lag ze als een hoopje ellende in haar eigen zetel. Soms had ze energie voor 10 en wilde ze actief zijn zoals ieder ander meisje van haar leeftijd.

Het weekend is net van start gegaan met een down. Ze heeft veel rugpijn en oh ja, daar zijn de langverwachte blaasjes in haar mond. Hopelijk bezorgen de herfstzon en de weekendvibes haar de nodige energie om dit thuis te overwinnen. Benieuwd dat de komende week haar witte bloedcellen de hoogte in gaan.

Geregeld dwaal ik af naar Willem Tell. Volgende week krijgt de school bezoek van de inspectie, wat toch wel wat gezonde spanning met zich meebrengt. Ik heb het genoegen om te vertoeven in een uniek en sterk team. Ook al ben ik fysiek niet aanwezig de komende dagen, weet dat ik in gedachten bij jullie ben. Ik ben ervan overtuigd dat mijn lieve collega’s, kinderen en ouders dit super gaan doen. Laat maar tonen hoe goed jullie bezig zijn, want dit is oprecht zo. Dit mag zeker met veel trots en overtuiging in de kijker gezet worden.

 

Pin It