15 april 2020

Op deze vooravond van je verjaardag neem ik een emotionele terugblik van exact 16 jaar geleden. Vol zenuwen en spanning kon ik nog niet vatten welk wonder er in mijn leven ging verschijnen. En daar was je dan, geboren op 16 april 2004. Mijn klein prinsesje met haar glanzend witte haartjes van zijde. Vanaf seconde 1 was er onvoorwaardelijke liefde voor jou. Nooit wil ik dit kwijt.

Maar bijna 16 jaren later worden we van deze roze wolk gekatapulteerd in de meest oneerlijke wereld. De wereld van de kanker. Hoe je dit hebt aangepakt, doorstaan en nu nog met positieve wilskracht aanvecht is en blijft bewonderingswaardig.

Een maand geleden heb je een helse periode van weken pijn moeten ondergaan. Samen met de coronatoestanden zag ik machteloos toe hoe ze van mijn prachtige dochter een hoopje ellende hebben gemaakt. Maar nu ook gaf je niet op.

De afgelopen drie weken heeft de aangepaste dosis pijnmedicatie eindelijk zijn werk gedaan. Hierdoor vond je, dag na dag, de moed om weer verder de strijd aan te gaan om te winnen. Wat heb je weer schitterend gepresteerd voor je vier mondelinge examens tijdens de paasvakantie. Samen met je broers werken jullie dagelijks aan jullie conditie, in combinatie met je oefeningen van de kiné. Trui, je psychologe, neemt regelmatig telefonisch contact met je op.

Een echte overwinnaar ben je, Luka!!!

Maar 16 april 2020 was een datum, die we bij aanvang van de diagnose, als feestdatum hadden vooropgesteld. Als de behandelingen volgens planning zou verlopen, konden we je extra in de bloemetjes zetten met je sweet 16. Er zijn hieromtrent wel wat extra traantjes gevloeid. Weer een extra domper voor je. Maar Luka zou Luka niet zijn als ze ook nu hier het beste wil van maken. Het aanmoedigend gevoel, gecreëerd door heel veel lieve mensen om ons heen, gaan van deze dag toch wel een bijzondere feestdag maken. Daarom voor jullie allemaal een virtuele hug en een oprechte dankjulliewel.

En wanneer alles achter de rug is, verdien je de meest onvergetelijke party ever.

Lieve Luka, lieve poppie, lieve prinses,

We wensen je een mooiste verjaardag toe. Heel veel liefde, heel veel pakjes (en ook een Kriek J), knuffels en kaartjes, maar vooral een oneindige dosis goede gezondheid.

We love you,

to the moon

and back.

 

Pin It