Al een geruime tijd de weg naar het schrijven verloren, maar vandaag een pakketje energie gevonden dat ik met jullie samen graag wil uitpakken.

Als een pauw zo trots glunder ik van overweldigend geluk. Op een rij staan Onno, Lios en Luka te zwaaien met een rapport om U tegen te zeggen. 1 voor 1 lovende woorden. Ze zeggen zoveel meer dan cijfers.

Het afgelopen schooljaar werd er gezwoegd om deze gouden resultaten te bereiken. Onno en Lios werden door een krachtig team dagelijks begeleid, zodat ze zich goed in hun vel voelden tussen al die Willemtellertjes. Ook al was ik fysiek niet altijd in buurt, de jongens hebben samen met Bram het beste van zichzelf gegeven.

En Luka, jij verdient een podiumplaats. Tranen van geluk stroomden over mijn wangen bij het lezen van je rapport. De uren, die je op school hebt doorgebracht het afgelopen jaar, kan je op 1 hand tellen. Samen met de thuisjuf en in communicatie met de leerkrachten, heb je nu bereikt wat niemand je kan afpakken en wat zelden nagedaan zal worden. Ook al was je te ziek om van plaats te gaan, ook al nam het verdriet en onmacht met momenten de overhand, toch gaf je je niet over. Ergens vond je steeds het doorzettingsvermogen en de kracht om niet op te geven.

De afgelopen weken passeerden er regelmatig een intens moment van verdriet. Je zien instorten deed zoveel pijn en je dan in mijn armen moeten sluiten met de bevestiging ‘het is inderdaad de meest oneerlijke en bikkelharde strijd’ deed mijn moederhart in 1000 stukjes breken.

Als ik kon toveren, zou ik je je zorgeloos puberleven van voordien onmiddellijk terug willen schenken. Ik gaf je ook een magisch middel waarbij je haren tegen 10 cm per maand zouden groeien.

Ik zorgde ervoor dat je al deze ellende in 1 oogopslag kon vergeten.

Maar vooral, ik zou je de eeuwige garantie tot een gelukkig en gezond leven bieden. De onzekerheid knaagt en geeft jou en ook ons regelmatig een beklemmend gevoel.

Je hebt, gelukkig maar, ondertussen ook de weg gevonden tot bij je psycholoog. De telefonische gesprekken vinden regelmatig plaats en ergens voel ik aan dat je hierdoor wel richting tot omgaan met deze gevoelens vindt.

Onze maandelijkse bezoeken aan de profs in Leuven zorgen voor een dubbel gevoel. Langs de ene kant keer op keer een spannend moment, maar langs de andere kant een opluchting bij goed nieuws. Vandaag was dit ook een deel van deze dag vol moois. Je resultaten waren geruststellend en je bloedwaardes passen bij je knappe resultaten van je rapport. De zenuwpijnen blijven onder controle met de medicatie, soms wel chaotisch in het hoofd, af en toe nog een bloedneus, maar toch zo blij dat er geen testosteron of sporen van een tumor te bespeuren zijn.

Alleen rond het emotionele maken wij, en ook Leuven, ons wel zorgen. Je begint, elke dag een beetje meer, te beseffen wat je hebt doorstaan.

Dat is ook zo bij mij. Mijn adem wordt afgesneden bij de gedachten van afgelopen jaar. Ik kan dit nog steeds niet vatten. Gaan we dit weliswaar ooit kunnen plaatsen en volledig aanvaarden?

Als ze me een jaar geleden zouden vertellen dat ik nu een blog zou gecreëerd hebben over wat Luka is overgekomen dacht ik ‘ik hoop dat we dit nooit moeten meemaken’…..en toch…Juli 2019 zal ik nooit vergeten. Ons leven werd voor 360 graden omgegooid. En wat ik niemand, echt niemand toewens werd een verdomd harde realiteit.

Maar ook van dag 1 wist ik dat mijn allerliefste Luka een strijdvaardige meid is die hierdoor nog sneller tot volwassen dame werd gebouwd.

Je telt nu 16 lentes, maar hebt de ervaring en attitudes van een twintiger. Toch zijn we door deze ellende intenser naar mekaar toegegroeid. Dan ben je terug mijn klein prinsesjes die me knuffelt en 100den kusjes geeft. Ben ik niet in de buurt, mis je me al. Je broers zijn je levende knuffelbeesten geworden.

Zoals we in februari uitgekeken hebben naar Disney, verlangen we nu naar vakantie. Samen met ons vijven, met het oog op een zorgeloze tijd, meer dan dubbel verdiend.

Op onze onvoorwaardelijke liefde, steun en trouw kan je altijd rekenen. Ook op alle lieve mensen om ons heen, zo hartverwarmend en deugddoend.

Wat zijn we, en iedereen die je kent, trots op jou. Je bent zo mooi, van binnen en van buiten.

Nu staat er een welverdiende vakantie voor de deur waar we, en hopelijk jullie ook, met volle teugen van gaan genieten.

 

Pin It