Door hoopvol de toekomst te bekijken, uit elk sprankelende positiviteit kracht te putten om kleine stapjes vooruit te zetten en vooral niet opgeven. 2020 was een jaar waarbij we de hel van 2019 deels achter ons konden plaatsen. Niemand in deze wereld had het bestaan van 2020 op deze manier kunnen indenken. Het leek fictie ten top, alleen de meest fantasierijke films schreven zulke scenario’s.

Maar ook tijdens het afgelopen jaar werd de strijd tegen kanker verder gevochten. Van millimeter haartjes tot een wilde bos krullen, van rolstoel tot terug kunnen dansen, van het vijfde naar het laatste jaar humaniora, van maand tot maand met veel spanning naar Leuven, van het grootste dieptepunt september 2020 tot nu….De intensieve psychologische hulp verdunt al af en toe het dik en donker wolkenpak, op zoek naar een schitterende zonnestraal.

Het volledig pakket van wensen en dromen, die we opgesteld hadden na de behandeling, zijn nog niet allemaal vervuld. Deels door corona, deels door de gevolgen van, maar toch kunnen we ook  terugblikken op onvergetelijke tijden in 2020. Onze reis naar Disney, onze rustvakantie in Tenerife en Villa Rozerood, onze talloze bubbel- en knuffelmomenten, de maandelijkse geruststellende resultaten vanuit Leuven,…en niet te vergeten al die lieve steunbetuigingen. Dit geeft me als mama nog steeds de motivatie om dit schrijven van de blog, om door te gaan en te vechten voor heel mijn gezin. Er vloeien nog heel veel tranen, de angst blijft zich achter elke hoek en kant verschuilen, emotioneel is het pakken zwaarder dan tijdens de strijd. Telkens ik een foto zie passeren van toen, komt er me een leger tranen toegestormd en kan ik niet geloven hoe we dit doorstaan hebben.

Een andere kijk op het leven, blijven toekomstplannen smeden, vrienden en familie in het hart, vol bewondering staren naar mijn alles, mijn kinderen, mijn ventje, mijn gezin…..

Luka heeft nog een lange weg te gaan, maar is nu al een overwinnaar voor ons.

Niet alleen haar wens ik vele geluksmomentjes toe, maar ook iedereen die dit leest. Laat 2021 een jaar worden van opgelucht ademhalen, knuffelen, gelukkig zijn, dankbaarheid, hoop, heel veel liefde en vooral een goede gezondheid tot in het oneindige.

Liefs,

Isabel en mijn bubbel.

Pin It